2012-08-12 034

Persbericht – Dag van de Romantische Muziek 2014

PERSBERICHT – Juli 2014

Dag van de Romantische Muziek verweven met dans

Pop-up dans acts en Scapino ballet vullen muzikaal aanbod aan

Naast klassieke muziek speelt dit jaar ook dans een belangrijke rol op de Dag van de Romantische Muziek. Tijdens het gratis openluchtfestival verzorgt het Scapino Ballet Rotterdam de openingsact. Het is niet het enige in het oog springende optreden, zo zal bijvoorbeeld ook een spectaculaire dansuitvoering van een Lipizzaner paard met ruiter te zien zijn. Het muzikale festival is daarmee steeds meer een genot voor andere zintuigen, aangezien ook het culinaire aspect ParkProeven een grotere rol speelt. Voorafgaand aan het festival op 24 augustus trekt De Dag van de Romantische muziek de stad in, om met mini-concertjes de aandacht te vestigen op het evenement. Deze klassieke live optredens zullen op 2 augustus te zien zijn in de Rotterdamse binnenstad.

Dans en muziek, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Twee typisch Rotterdamse muzikale vedettes slaan daarom de handen ineen.De Dag van de Romantische Muziek zal officieel geopend worden met dans van het Scapino ballet. De slotscene uit het ballet Pearl zal worden opgevoerd onder begeleiding van barokmuziek van Vivaldi. Daarnaast zal een spectaculair dansoptreden te zien zijn van een Lipizzaner paard met ruiter in de stijl van de Spaanse Rijschool. Verdeeld over Het Park zijn er kleine en grote podia met verschillende optredens van artiesten als Frederic Voorn, Flux Duo en JONG Ensemble. Op kleine podia zijn de gehele dag pop-up dansoptredens te zien, die moderne dans met klassieke muziek verbinden.

ParkProeven
Het culinaire onderdeel ParkProeven beleefd dit jaar zijn tweede editie en is weer een belangrijk element van het festival. Het aanbod is nog uitgebreider, luxer en Rotterdamser. Zo is de koffie verzorgt door Man met Bril , komen er prachtige wijnen van Het Eigendom, levert grandcafé Westerpaviljoen zijn overheerlijke pita’s,  is er voor de zoetekauw Koekela en komen verschillende delicatessen van onder meer, restaurant Destino en Vermeyden. Luxe picknickmanden worden verzorgt door het oer-rotterdamse instituut Wereldmuseum. En kan je van het seizoen genieten bij de stand van Zinc. Wie geen zin heeft om in het gras te zitten, kan vooraf een tafel in een parkpagode reserveren. Vanaf acht personen beschik je hier over een eigen tafel met butlerservice. Zelfs de aankleding van de Dag van de Romantische Muziek overtreft voorgaande jaren. Prachtige bloemendecoraties van De Keukenhof sieren Het Park, wat bijdraagt aan een ultieme romantische sfeer.

Vriend van de dag

In de loop der jaren is de Dag van de Romantische Muziek uitgegroeid tot het grootste gratis klassieke muziekevenementen van Nederland. Als bezoeker kan je helpen om deze mooie dag te behouden door ‘Vriend van de Dag’ te worden. Deze vrienden kunnen door vriend te worden ook op iets speciaals rekenen. Wanneer je 100 euro of meer doneert krijg je toegang voor twee personen tot het privé ‘Vriendenconcert’ in de Noorse Kerk, die dit jaar haar 100jarig bestaan viert.

Route de Romantiek

Voorafgaand aan het festival vindtop 2 augustus de ‘Route de Romantiek’ plaats. De Dag van de Romantische Muziek trekt deze middag het Rotterdamse centrum in om het evenement onder de aandacht te brengen door middel van klassieke mini-concerten. De route loopt onder meer langs het Centraal Station, Westersingel en Eendrachtsplein.

­­­­­­­______________________________________________________________________________

Algemene informatie

De Dag van de Romantische Muziek is het oudste muziekfestival van Rotterdam. Het begon ooit heel klein met een ensemble in de rozentuin van Het Park, maar groeide door de jaren heen uit tot een volwaardig klassiek muziekevenement waar rond de 35.000 bezoekers op af komen en waarvan dit jaar op 24 augustus alweer de 28e editie wordt georganiseerd. Bezoekers uit het hele land strijken neer op de glooiende grasvelden van Het Park, al dan niet gekleed in romantische kleding of getooid met een hoed. Vandaar dat het festival ook wel ‘Ascot in Het Park’ genoemd wordt. Het volledige programma van De Dag van de Romantische Muziek is te vinden op de website.

_____________________________________________________________________________

Overige informatie Dag van de Romantische Muziek en ParkProeven

Datum:                      24 augustus 2014

Tijdstip:                     13.00 – 22.00 uur

Entree:                       gratis

Locatie:                       Het Park (bij de Euromast) in Rotterdam

Website:                    www.dagvanderomantischemuziek.nl

Persinformatie

Indien u geïnteresseerd bent in het afnemen van een interview met de organisatie, hoge resolutie beeldmateriaal wenst, of meer informatie over de Dag van de Romantische Muziek wilt, neemt u dan contact op met Remon van Droffelaarvia remon@misspublicity.nl of bel 010 214 0593.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>