Dag van de Romantische Muziek

Het oudste klassieke muziekfestival van Nederland. Het startte heel klein met een ensemble in de rozentuin van Het Park, maar groeide door de jaren uit tot een volwaardig klassiek muziekevenement waar zo’n 35.000 bezoekers op af komen. In 2011 nam De Cultuurbrigade het festival over van Stichting Buitengoed die het festival wilde beëindigen. Dat konden we natuurlijk niet over ons hart verkrijgen! 

De Dag van de Romantische muziek is een jaarlijks terugkerend festival in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Het festival is gratis toegankelijk en is ervoor bedoeld om iedereen op een laagdrempelige manier en in een romantische setting kennis te laten maken met klassieke muziek. Naast de invulling van klassieke muziek is er nog veel meer te doen in romantische sferen: er is een markt met allerlei romantische snuisterijen, poëzie, dans en vermaak voor kinderen. Voor veel mensen is het tijdens deze dag inmiddels traditie om gehuld in romantische outfit, met de mooiste jurken, hoeden en parasolletjes deze doorgaans warme dag van een extra mooi decor te voorzien.

Zie voor meer informatie www.dagvanderomantischemuziek.nl

Aanleiding

De Dag van de Romantische Muziek is opgericht door Stichting Buitengoed. Sinds 2011 heeft stichting de Cultuurbrigade de organisatie overgenomen.

Concept

Een klassieke muziekfestival in romantische sfeer

Resultaat

Al 29 jaar een uniek festival in Rotterdam waar jong en oud op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met en genieten van klassieke muziek.

Partners

Partners en sponsoren: Rotterdam Festivals, Keukenhof, Scapino Ballet Rotterdam, Noorse Zeemanskerk, Laurens, Van Beek-Donner Stichting, Prinses Christina Concours, Stichting Elise Mathilde Fonds, G. Ph. Verhagen Stichting, H.M.A. Schadee Fonds, Stichting RCOAK, Stichting Marguerite, Van Capellen Stichting, Van Leeuwen van Lignac Stichting, Van Ommeren – de Voogd Stichting, Stichting Verzameling Van Wijngaarden – Boot